KAUPPA

KIRJAT

CELIA AHERN - IHMEMAA

Minne päättyvät kaikki kadonneet esineet ja ihmiset? Kysymys jää vaivaamaan kymmenvuotiasta Sandy Shorttia, kun hänen luokkatoverinsa Jenny-May katoaa jälkiä jättämättä. Etsimisestä tulee Sandyn elämäntehtävä, ja parikymppisenä hän perustaakin Dubliniin oman etsivätoimiston. Hän uhraa kaiken aikansa kadonneiden etsimiseen.

Vuosia myöhemmin, jäljittäessään Donal-nimistä nuorta miestä, Sandy huomaa itse eksyneensä ihmeelliseen maahan, jonne kaikki kadonnut näyttää päätyvän. Vaikka katoamisen arvoitus on ratkeamaisillaan, Sandy huomaa kaipaavansa ensimmäisen kerran takaisin kotiin. Mutta onko sinne enää paluuta?

HINTA: 3 eur

Paperikansi hieman kastunut.455 sivua.

CATHERINE COOKSON - ISOSISKO

Broadhurstin työläisperhe pitää tiukasti yhtä pienistä ristiriidoista huolimatta. Perheen suhteet joutuvat kovalle koetukselle, kun petollinen Pam Turnbull palaa kaupunkiin. Tieto Pamin paluusta järkyttää eniten Larry Broadhurstia, jonka sydämen tyttö särki pakenemalla toisen miehen kanssa Yhdysvaltoihin vain viikkoa ennen häitä. Se vaarantaa myös Larryn nuoruudenrakastetun, Jessien toiveet yhteisestä tulevaisuudesta Larryn kanssa. Antaako Larryn loukattu sydän anteeksi?

Isosisko on pohjoisenglantilaiseen kaivoskaupunkiin sijoittuva elämänmakuinen sukutarina. Se on myös vahva kertomus epäoikeudenmukaisuudesta, anteeksiannosta ja rakkaudesta, jonka rinnalla kaikki muu menettää merkityksesnsä.

HINTA: 3 eur. 325 sivua.

PATRICIA CORNWELL - HERHIÄISPESÄ

Herhiäispesä vie television suosittujen poliisisarjojen tapaan hengästyttävällä vauhdilla tapahtumasta toiseen elämää kuhisevassa suurkaupungissa.

Apulaispoliisipäällikkö Virginia West ei koskaan ole ollut naimisissa kuin työnsä kanssa. Hänellä on alaisinaan yli 300 rikostutkijaa, joille hän joultuu tavan takaa muistuttamaan, kuka on pomo.

West pitää lehdistöä lähinnä poliisin työtä häiritsevänä vihollisena. Siksi poliisipäällikkö Judy Hammerin komennus tuntuu hänestä varsin epämiellyttävälträ. Westin on määrä siirtyä takaisin kenttätyöhön ja kuljettaa Charlotte Observerin 22-vuotiasta rikosreportteria Andy Brazilia mukanaan.

HINTA 3 eur

400 sivua. Poistettu Vantaan kaupunginkirjaston kokoelmista. Muovitettu.

PATRICIA CORNWELL - KOIRAN VIRKA

Patricia Cornell on noussut maailmanmaineeseen poliisiylilääkäri Kay Scarpewttan tutkimuksista kertovilla kirjoilla. Kolmannessa Judy Hammar -jännärissä hän irroittelee herkullisesti tehottomien byrokraattien ja vallanhimoisten päättäjien kustannuksella.

HINTA 3 eur

461 sivua. Poistettu Helsingin kaupunginkirjaston kokoelmista. Muovitettu.

PATRICIA CORNWELL - LUONNOTON SURMAAJA

Kay Scarpetta matkustaa Dubliniin. Vuosia etsitty sarjamurhaaja, joka leikkelee uhrinsa kammottaviksi torsoiksi, on iskenyt Euroopassa. Kotiin palattuaan Scarpetta saa tutkittavakseen uuden torson. Ruumis on kuitenkin silvottu eri kohdista, ja lisäksi siinä on merkkejä omituisesta rokosta.

HINTA: 3eur

318 sivua. Kaksi sivua on leikattu osittain. Muovitettu.

PATRICIA CORNWELL - SYTTYMISPISTE

Tunnetun mediamogulin tila tuhouluu tulipalossa, jonka syttymissyy on epäselvä. Raunioituneesta kylpyhuoneesta löytyy naisen ruumis. Eikä tihutyö jää viimeiseksi. Kay Scarpetan on vaikea keskittyä tulipalojen selvittelyyn. Hän on saanut pahamiseisen kirjeen Carrielta, sisarentyttärensä Lucyn entiseltä rakastetulta, joka oli vähälle tuhota Scarpettan ja hänen läheistensä elämän.

HINTA: 3 eur

381 sivua. Muovitettu.

CLIVE CUSSER - ALEKSANDRIAN AARRE

Grönlannin jäätiköltä löytyy hämmästyttävä esine: arvokas, vanhan Rooman aikainen kultaraha. Samaan aikaan Yhdistyneiden Kansakuntien tilauslentokone kaapataan, ja se tekee pakkolaskun Grönlantiin. Tiedustelijanero Dir Pitt järjestää pelastusoperaation, mutta häntä kohtaa hämmästyttävä näky: Vahingoittumattomalta vaikuttavat matkustajat ovat kuolleet selittämättömästä syystä. Vain neljä on elossa, heidän joukossaan YK:n pääsihteeri.

Kuka kaappasi koneen? Miten matkustajat kuolivat? Mitä tekemistä näillä tapauksilla on vanha kultakolikon kanssa? Dirk Pittin yhdeksäs seikkailu lyö mielikuvituksellisuudellaan kaikki Cusserin aikaisemmat ennätykset.

HINTA: 3 eur

560 sivua. Edell.omistajan nimikirjoitus

COLIN DEXTER - NICOLAS QUINNIN HILJAINEN MAAILMA

Komisario Morsen tutkimuksia.
Morsen kärsivällisyys on koetuksella hänen selvitellessään nuoren yliopistomiehen murhaa.

Sarjan kolmannessa kirjassa Oxfordin ulkomaalaisten opiskelijoiden tutkintolautakunnan jäsen Nicholas Quinn löydetään kotoaan kuolleena. Kuolinsyy on selvä, syanidi ja epäiltyjä on yhtä lukuisia kuin mahdollisia motiivejakin.

Quinnin kuulovamma ei haitannut hänen työtään tutkijana. Mutta koituiko huuliltalukutaito hänen kohtalokseen?

HINTA: 3 eur

296 sivua.

THOMAS HARDING - HANNS JA RUDOLF

Miten maanviljlijä Rudol Hössistä tuli Auschwitzin keskitysleirin komendantti - mies, joka oli suoraan vastuussa vähintään miljoonan miehen, naisen ja lapsen kuolemasta?

Entä kuinka saksanjuutalaisesta Hanns Alexanderista tuli Britannian armeijan sotarikostutkija, joka vuonna 1946 jäljitti yhden Euroopan etsisityimmistä natseista? Vain kymmenen vuotta aiemmin nuori Hanns oli joutunut pakenemaan Berliinistä.

Hanns ja Rudolf on tositarina kahdesta miehestä, joiden tiet kulkivat halki 1900-luvun myllerryksen ja lopulta ristesivät. Teos avaa näkymän sotienväliseen Eurooppaan, natsien vallannousun seurauksiin, keskitysleirien kauhuihin ja natsirikollisten jahtiin. Harding kertoo vetävässä tietokirjassaan ensimmäistä kertaa koko tarinan siitä, miten Rudolf Höss saatiin kiinni.

HINTA: 3 eur

378 sivua.

MICHAEL HARTLAND - SKORPIONIT

Muuan kiinalainen pyrkii brittien Nepalin-lähetystöön, mukanaan tärkeitä tietoja. Hänet löydetään raa'asti murhattuna, Raportin saa tiedustelupalvelun David Nairn, nahistunut, menneisyyden merkitsemä agentti, mutta yhä tarkka vaistoiltaan. Hän aavistaa, että tekeillä on jotain outoa. Ehkä suurta.

Tutkimus vie Nairin, slaperäisen Benjamin Foon ja nuoren Ruth Ashin halki Aasian, Hongkongin likaisille kujille, kidutukseen ja jälkien epätoivoiseen etsintään. Verkkoon kietoutuu Kiinan ja Neuvostoliiton menneisyys, kamppailu Kauko-Idän herruudesta. Ja kun totuus viimein häämöttää, se on melkein liian kaamea ollakseen totta.

HINTA: 3 eur

319 sivua.

CHRISTIAN JACQ - Valon kivi NEFER VAITELIAS

Romaanisarja muinaisesta Egyptistä ja Valon kiven salaisuudesta.

Eletään Ramseksen hallituskauden viimeisiä vuosia. Mehi, kunnianhimoinen theebalainen upseeri, näkee salaperäisen Valon kiven tehdessään vakoiluretken keskellä aavikkoa sijaitsevaan, vuorten ympäröimään taiteilijoiden kylään. Näystä haltioituneena Mehi päättää paljastaa hinnalla millä hyvänsä salaisuuden, jota Totuuden paikan kolmekymmentä taiteilijaa pitävät hallussaan.

HINTA: 3 eur

Suuri Suomalainen Kirjakerho. 347 sivua.

LEENA LEHTOLAINEN - TAPPAJAN TYTTÖYSTÄVÄ ja muita rikoksia

Miksi kirjastovirkailijasta tulee tappajan tyttöystävä? Löytääkö Lapin shamaani kidnapatun sulhasen? Mitä tapahtuu, kun nuori nainen joutuu aavemaiseen metsänpeittoon? Onko rakkaus kuolemaakin väkevämpi? Lyhyitä novelleja -kokoelma.

Kutkuttavissa tarinoisa mukana peräänantamaton komisario Maria Kallio, henkivartija Hilja Ilveskero, salaileva yksikönjohtaja Taskinen ja Marian kollega Pertti Ström sekä joukko uusia tuttavuuksia lain molemmilta puiolilta.

HINTA: 3 eur

326 sivua.

ANNE LEINONEN - VALKEITA LANKOJA Tarinoita toisista todellisuuksista

Anne Leinosen spekulatiivisen fiktion kirjo on hämmästyttävä. Novellien hienovaraisen mystiset näyt kumpuavat milloin pikkupaikkakuntien ahdasmielisyydestä, milloin arkaaristen kansojen uskomuksista tai metsäsuomalaisesta kansanperinteestä.

Kokoelman niminovelli Valkeita lankoja voitti arvostetun atorox -tunnustuspalkinnon vuonna 2004.

HINTA: 3 eur

304 sivua.

REKO LUNDÁN - ILMAN SUURIA SURUJA

Tarkkavaistoinen teos kertoo Rinteen perheen vaiheista. Hannan ja Ripan suhde elää vuosien ja vaikeuksien läpi, kunnes se hiipuu ja puolisot jatkavat eri teillä.. Lundán kuvaa vivahteikkaasti myös heidän lastensa Akin ja Liisan yksinäisyyttä, kasvua seksuaalisuuteen ja yritystä päästä selville itsestään.

Ilman suuria suruja kokoaa Rinteiden elämänvirrat yhdeksi vuolaaksi joeksi. Kertomuksen taustalla elää lähihistoria yksityiskohtineen, joiden kuvaajana Lundán on terävänäköinen ja riemastuttava.

HINTA: 3 eur

354 sivua.

HARRI NÄRHI - APINAMORSIAN

Keski-ikäinen mies herää siraalassa eikä tiedä omaa nimeään. Hänern päästään ovat pyyhkiytyneet ihmiset, tapahtumat ja muistot. Minne maailma katosi?

Mies saa kuulla olevansa Lauri Kurki, valokuvaaja. Kun hän pääsee sairaalasta kotiin, hänen on ryhdyttävä nousemaan portaita mielensä tyhjästä kellarista. Kurjen alitajunnasta alkaa kummuta kuvia , joita hän ei välttämättä haluaisi katsella. Mutta ovatko ne totta? Vai onko hän kuin Liisa Ihmemaassa, putoamassa peilin lävitse toiseen todellisuuteen?

Harri Närhin Apinamorsian vie arvaamattomalle maaperälle, aivosähkökäyrän rajaseudulle, jossa joku on olemassa täällä, vaikka jonkun toisen elintoiminnot toisaalla ovat jo lakanneet. Kumpi kuvitelma on tosi aivoinfarktin pelottavalla kartalla? Ja mikä on Sulkakäärme? Tai kuka?

HINTA: 3 eur

294 sivua.

JO NESBO - JANO

Oslossa liikkuu jälleen sarjamurhaaja. Vaikuttaa siltä, että murhaajalla on jano. Että hänellä on vampytyrin tavat.

Katrine Brattin johtaman ryhmän tehtävä on vaikea, niin vaikea, että lopulta on soitettava eräälle poliisikorkeakoulun opettajalle, Harry Holelle. Legendaarinen poliisi on vastahakoinen, mutta lopulta kiusaus vie aina voiton: Harry palaa rikospaikalle.

HINTA: 3 eur

Pehmeäkantinen. 534 sivua.

LARS PETTERSSON - VERIJÄLJET LUMESSA

Pohjois-Norjassa, Kautokeinon liepeilla löytyy syrjäiseltä tieltä autoonsa ammuttu mies. Uhri on Ruotsin elinkeinoministeriön valtiosihteeri . Murha luokitellaan ammattilaisen tekemäksi , ja tapausta ryhtyy tutkimaan sekä Ruotsin että Norjan suojelupoliisi.

HINTA: 3 eur

377 sivua.

RUTH RENDELL - HEPOKATTI

Clodagh Brownia ahdistaa. Lontoo tuntuu turhan suurelta, korkeakoulu väärin valitulta ja kostea kellariasunto silkalta painajaiselta, sillä Clodagh kärsii ahtaan paikan kammosta. Hämmennys nostaa pintaan myös menneisyyden salat.

Onneksi kaikki muuttuu, kun Clodgah tutustuu naapurin opiskelijapoikaan. Silverillä on lokoisat olot, sillä hän on perinyt rutkasti rahaa isoäidiltään. Hänen ullakkoasunnossaan majailee outo viiden nuorn kopla, jota yhdistää katoilla kiipeily. Jokaisella on omat syynsä karttaa katuja.

HINTA: 4 eur

Muovitettu. 618 sivua.

MARIA TURTSCHANINOFF - HELSINGIN ALLA

Helsingin alla on Alisatadi. Kahdeksanluokkalainen Alva muistaa valokuvantarkasti kaikki tapaamansa ihmiset. Hän tietää kaikki mahdolliset pakoreitit Helsingin Kruunuhaassa ja on mestari piiloutumaan. Mutta Alva ei muista eikä tiedä mitään kolmesta ensimmäisestä vuodestaan.

Alvan koulukaveri Joel harrastaa parkouria ja uneksii Alvasta. juuri kun Joel ja Alva ovat sopineet treffit, Alva kohtaa salaperäisen nahkatakkisen Niden ja tuntee vetoa häneen. Nide haluaa näytää Alvalle, mihin tyttö oikein kuuluu synnyinkaupunkiinsa, joka sijaitsee Helsingin alla.

HINTA: 3 eur

Nuorten fantasiaoromaani. 494 sivua.

MATS WAHL - SYVÄSSÄ VEDESSÄ

John-Johnista on tullut valtakunnallinen julkkis kaappausdraaman johdosta. Hänet oli pakotettu mukaan joukkoon, joka kidnappasi nuoren tytön valtakunnan korkeimmalta tasolta.Lopulta kuitenkin juuri John-John pelasti tytön ja sai kyseenalaisen sankarin maineen.

Nyt 20-vuotias nuorukainen on yksin sekasortoisten ajatustensa kanssa. Hän odottaa aina vain lykkääntyvää kaappausoikeudenkäyntiä ja yrittää oppia suhtautumaan julkisuuden paineisiin.

Lämpöä John-Johnin elämään tuo Elisabeth, ex-tyttöystävä varakkaasta Brommasta, Vastakkaisista maailmoista tulevien nuorten tunteet heräävät uudelleen voimakkaina, vaikka kaikki tuntuukin niin epävarmalta ja väliaikaiselta.

HINTA: 3 eur

287 sivua.

GENE WOLFE - KIDUTTAJAN VARJO

Niin kaukaisessa tulevaisuudessa, että se vaikuttaa aikoja sitten unohdetulta menneeltä, kiduttajan oppipoika Severian syyllistyy anteeksiantamattomaan rikokseen: hän rakastuu uhriinsa.

Rangaistukseksi hänet karkotetaan syrjäseudulle, missä hänern on määrä työskennellä pyövelinä. Hän jättää Nessuksen, ikuisen kaupungin, jossa kuoleva aurinko värjää kadut punaisiksi ja rapistuneet avaruusalukset kohoavat linnoituksen torneina, ja aloittaa matkan kohti kaukaista Traakiaa.

HINTA: 3 eur

SiFi-kirja. 389 sivua.

CARLOS RUIZ ZAFÓN - HENKIEN LABYRINTTI

Odotettu paluu unohdettujen kirjojen hautausmaalle - ratkeavatko mysteeri viimein? Daniesl Sempere ei ole enää se pikkupoika, joka aikoinaan löysi tiensä Unohdettujen kirjojen hautausmaalle, mutta äidin kuoleman selvittämätön mysteeri on jättänyt ammottavan haavan hänen sydämeensä.

50-luvun lopulla Barcelonaan palaa Alicia Gris, kadotettu sielu, joka elää yölle ja kivulle - mutta ei koskaan lakkaa kaipaamasta valoon. Lieroa ministeri Vallsia etsiessään Alicia sotkee Semperen perheen rauhallisen idyllin. Samalla hän kylvää Danielin sydämeen kostonhalun siemenen.

HINTA: 5 eur

958 sivua.

MARKUS ZUSAK - KIRJAVARAS

Natsi-Saksa toisen maailmansodan keskellä. Kuolema ei ole ollut koskaan kiireisempi. Pommisuojassa 9-vuotias Lisel lukee varastettuja tarinoita naapureilleen ja kellariin piilotetulle juutalaismiehelle. Ja jossakin pisteiden ja niitä seuraavien isojen kirjainten välissä näkyy plkahdus taivasta ja toivoa.

HINTA: 3 eur

558 sivua

Modified:25.02.2021